Prava napolitanska pizza konačno u Puli

02.06.2021

Dugo smo čekali i sad je tu! Pravu napolitansku pizzu, baš onakvu kakvu rade u Napulju, sad možete kušati u Max Cityju. U novotvorenoj pizzeriji Maximilian tijesto za pizzu izrađuje se prema autentičnom napuljskom receptu. Tajna je u provjerenim sastojcima, dugom odležavanju i posebnoj peći koja postiže temperaturu do 475 stupnjeva te je za pečenje pizze dovoljno 50 do 70 sekundi.

Svi sastojci za pizzu, od sireva mozzarelle i gorgonzole, šunke i rajčice do pršuta, mortadele i pistachia, su od probranih talijanskih dobavljača dok svježe povrće i tartufi stižu od lokalnih istarskih dobavljača.

U ponudi su klasične, svima dobro poznate pizze poput Margerite, Capriciose ili Marinare, ali i nekoliko gourmet kombinacija. U pizzeriji Maximilian tako možete kušati pizzu s kombinacijom mortadele, bosiljka i pistachia ili salsiccie (kobasice), tartufa i gorgonzole. A kako niti jedan obrok nije potpun bez deserta – u Maximilianu nude i dva talijanska klasika: tiramisu i pana cottu. Za najmlađe i one koji se takvima osjećaju tu je i Nutella pizza.

Pizzeria Maximilian smještana je na etaži 0, na pješačkom ulazu u Max City i  bit će otvorena svakodnevno od 9.00 do 22.00. Osim unutarnjeg dijela restorana uređenog u talijanskom duhu, gostima je na raspolaganju i prostrana terasa.

Dođite, kušajte i uvjerite se u posebnost ponude pizzerie Maximilian!