Izložba Hrvatska volontira

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj već jedanaestu godinu za redom, a njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Istarske županije uključila se u kampanju volonterskom akcijom na temu ekologije  u koju je, kroz korporativno volontiranje i korporativnu filantropiju, uključila dječji vrtić Maslačak iz Pule te poslovni sektor sa područja Pule i Vodnjana.

Vrijedna djeca DV Maslačak uz pomoć roditelja, odgojiteljica i volontera u vrtiću su izradila  hotel za kukce koji je postavljen na području nasada Svijet biljaka u Vodnjanu. Djeca su imala priliku posaditi i kadulju i ponijeti sa sobom košaricu punu raznog mediteranskog bilja, koje će posaditi u dvorišti svog vrtića.

U aktivnosti ove volonterske akcije bili su uključeni predstavnici javne ustanove Natura Histrica te tvrtki Svijet biljaka d.o.o. Vodnjan i Brioni d.o.o. Pula.

Max City također se uključio organizacijom izložbe fotografija sa volonterske akcije. Izložbu djece i volontera možete razgledati u Max Cityju na razini -1, svakodnevno od 8. do 17. listopada 2021. Mališani su ponovno dokazali: kad se male ruke slože, sve se može!

Više o samoj akciji možeš pročitati na stranicama Zaklade na linku.