Max City brine o zdravlju

07.02.2020

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka

Poštovani,

u subotu, 8. veljače 2020. godine od 10 do 12 sati Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s Ligom protiv raka Pula i Klubom žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula obilježit će u Max Cityju Svjetski dan borbe protiv raka.

Na zanimljiv i interaktivan način približit će se problematika važnosti prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti te dobiti sve ostale informacije. Bit će postavljen model debelog crijeva kroz koji će se moći prolaziti te uz stručno vođenje djelatnika Zavoda zainteresirani će dobiti potrebne informacije o raznim promjenama koje nastaju u crijevu te situacijama koje mogu proizaći iz tih promjena. Tako će i Klub Gea, na modelu dojke pokazati kako provoditi samopregled te kako na opip izgledaju razne tvorbe u dojci. U Max Cityju će se ovu subotu moći dobiti sve informacije vezane uz uključivanje u programe prevencije i ranog otkrivanja raka koje provodi i koordinira Zavod, ali i o aktivnostima podrške oboljelima koje provode udruge Liga i Gea.

Napomenimo da je Svjetski dan borbe protiv raka zapravo upravo u mjesecu veljači (4. veljače), a od 2019. do 2021. godine obilježava se krilaticom „Jesam i hoću”. Nastoji se zainteresirati i informirati javnost o navedenim temama jer svatko osobno može učiniti mnogo za svoje zdravlje i zdravlje najbližih – zdravim stilovima života i prevencijom, odazivom na preventivne preglede za rano otkrivanje raka te neodgađanjem odlaska liječniku kod pojave znakova i simptoma bolesti.

Više informacija potražite na službenim mrežnim stranicama najvećeg istarskog trgovačkog centra: www.maxcity.hr.

  

Vaš Max City